top of page
Αστυνομικές Σχολές: Store Policies

Προετοιμασία υποψηφίων για Αστυνομικές σχολές

αστυνομικές σχολές αθλητική προετοιμασία

Οι αστυνομικές σχολές αποτελούν σταθερά δημοφιλή στόχο μεταξύ των υποψηφίων. Για να εισαχθείς πρέπει να πιάσεις τις βάσεις, να περάσεις τις ψυχομετρικές δοκιμασίες, τις ιατρικές εξετάσεις καθώς και τις αθλητικές δοκιμασίες. Οι αθλητικές δοκιμασίες είναι παρόμοιες με τα άλλα σώματα ασφαλείας και απαιτούν επαρκή επίπεδα δύναμης, αντοχής και ταχύτητας. Η καλή προετοιμασία με εξατομικευμένο πρόγραμμα, είναι σύμμαχός σου προς την επιτυχία είτε είσαι υποψήφιος μέσω πανελληνίων ή μέσω μεμονωμένης προκήρυξης. 

Περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τις αστυνομικές σχολές μπορείτε να βρείτε εδώ καθώς και αν δείτε την προκήρυξη για τις πανελλαδικές του 2020 εδώ

Οδηγίες για τις αθλητικές δοκιμασίες όπως αναφέρονται στην προκήρυξη

ΣΕ

περίπτωση που υποψήφιος/α, κατά την εξέτασή του/ης σε κάποιο εκ των αγωνισμάτων της αθλητικής δοκιμασίας, τραυματισθεί και δεν μπορεί να ολοκληρώσει αυτό, οφείλει να παρουσιαστεί και να το δηλώσει ενώπιον του/ης Προέδρου της Επιτροπής, ο/η οποίος/α τον/ην παραπέμπει στον/ην παριστάμενο/η υπηρεσιακό γιατρό. Εφόσον η πάθηση – τραυματισμός βεβαιωθεί από τον/ην παριστάμενο/η υπηρεσιακό γιατρό, η αρμόδια Επιτροπή δύναται να χορηγήσει στον/ην υποψήφιο/α αναβολή εξέτασης σε άλλο χρόνο, εντός όμως των χρονικών ορίων λειτουργίας της.

Ύστερα από την επιτυχή ολοκλήρωση των προκαταρκτικών εξετάσεων, θα χορηγείται βεβαίωση ικανότητας σε όσους/ες έχουν δηλώσει με υπεύθυνη δήλωση (υπόδειγμα Δ), κατά την υποβολή της αίτησης συμμετοχής, ότι 19 επιθυμούν να την παραλάβουν και να την υποβάλουν στο Πυροσβεστικό σώμα, σύμφωνα με τη διαδικασία που εκείνο θα ορίσει. Επισημαίνεται, ότι αποτελεί αποκλειστικά ευθύνη των υποψηφίων να αιτηθούν τη χορήγηση της ανωτέρω βεβαίωσης από τον/ην Πρόεδρο της Αθλητικής Επιτροπής, στον/ην οποίο/α θα παρουσιασθούν.

 

- Η διαδικασία χορήγησης της προαναφερθείσας βεβαίωσης ικανότητας θα καθοριστεί λεπτομερώς με την απόφαση καθορισμού του προγράμματος των προκαταρκτικών εξετάσεων, το οποίο θα αναρτηθεί στην ιστοσελίδα της Ελληνικής Αστυνομίας www.hellenicpolice.gr ή www.astynomia.gr και στις Διευθύνσεις Αστυνομίας και τα Αστυνομικά Σμήματα, όπως περιγράφηκε στην προηγούμενη ενότητα Α, παράγρ. 3 του παρόντος κεφαλαίου V.

Οι αθλητικές δοκιμασίες για τις αστυνομικές σχολές και τα όριά τους

Για τον έλεγχο της αθλητικής επίδοσης οι υποψήφιοι/ες υποβάλλονται στα εξής αγωνίσματα:

 1. Δρόμος 100 μ. σε χρόνο 16΄΄ (μία προσπάθεια).

 2. Δρόμος 1000 μ. σε χρόνο 4΄ και 20΄΄ (μία προσπάθεια).

 3. Άλμα σε ύψος με φόρα τουλάχιστον 1,05 μ. (τρεις προσπάθειες).

 4. Άλμα σε μήκος με φόρα τουλάχιστον 3,60 μ. (τρεις προσπάθειες). 

5. Ρίψη σφαίρας (7,275 χλγ.) σε απόσταση τουλάχιστον 4,50 μ, ως μέσο όρο ρίψης με το δεξί και το αριστερό χέρι ανά προσπάθεια (τρεις προσπάθειες ανά χέρι).

Σημεία προσοχής για τις αθλητικές δοκιμασίες στις αστυνομικές σχολές

1. Η επίδοση στην σφαίρα αναφέρεται στον μέσο όρο ρίψης και των δύο χεριών , συνεπώς απαιτείται προπόνηση και εξοικείωση και με τις δύο πλευρές

2. Η σειρά διεξαγωγής μπορεί να επιβαρύνει την επίδοση σε κάποιες δοκιμασίες. Για παράδειγμα μπορεί να 1000 μέτρα να   γίνουν πριν το άλμα σε μήκος, το 100αρι ή την σφαίρα

3.Η επιτυχία απαιτεί καλή φυσική κατάσταση και βασική γνώση τεχνικών στοιχείων. Σημειώνεται ότι τα όρια είναι ίδια για  άντρες και γυναίκες. Συνεπώς οι κοπέλες πρέπει να δώσουν έμφαση στην μυική ενδυνάμωσή τους, κυρίως λόγω της σφαιροβολίας (7,275 κιλά).

-Η διεξαγωγή των αθλητικών δοκιμασιών γίνεται συνήθως νωρίς το πρωί (07.00-08.00) συνεπώς απαιτούν εξοικείωση με την ώρα, καθώς και με την ζέστη.

Τι προτείνει η ομάδα μας για την επιτυχία σου στις αθλητικές δοκιμασίες

Εφόδιο για την επιτυχία σου είναι η καλή φυσική κατάσταση. Απαιτείται επαρκής δύναμη, ικανότητα άλματος, ταχύτητα και αντοχή. Αν δεν αθλείσαι η δεν γυμνάζεσαι συστηματικά το ιδανικό είναι να ξεκινήσεις τις προπονήσεις από την 2α λυκείου καθώς ο όγκος υποχρεώσεων είναι μικρότερος σε σχέση με την επόμενη χρονιά. Στην τρίτη λυκείου απαιτείται πολύ καλή οργάνωση του χρόνου για να προπονείσαι επαρκώς. Σημαντικό είναι να γυμνάζεσαι συστηματικά και να μην αφήνεις μεγάλα κενά χωρίς προπόνηση. Όποιο και να είναι το αθλητικό σου επίπεδο είναι χρήσιμο να πραγματοποιήσεις τεστ στα αγωνίσματα σε συνεργασία με τον γυμναστή σου. Έτσι θα γνωρίζεις και θα μπορείς να σχεδιάσεις καλύτερα το πλάνο σου.

Αθλητική προετοιμασία για τις αστυνομικές σχολές με την ομάδα μας

Παρέχουμε εξατομικευμένη αθλητική προετοιμασία με στόχο την σίγουρη επιτυχία αλλά και την αποφυγή τραυματισμών. Κάθε προπόνησή μας είναι σχεδιασμένη ειδικά για τις ανάγκες σου και τον στόχο σου. Για αυτό προτιμούμε να παρέχουμε υπηρεσία personal training. Υπάρχει όμως και η δυνατότητα εφόσον κριθεί απαραίτητο η διεξαγωγή της προπόνησης σε μικρά group 2-3 ατόμων. Οι προπονήσεις διεξάγονται σε δημοτικά στάδια (Καυτατζόγλειο στάδιο, δημοτικό στάδιο Αμπελοκήπων, Νεαπόλεως, Καλαμαριάς, Πανοράματος) γήπεδα κοντά σας, καθώς και συνεργαζόμενα γυμναστήρια. Για όσους βρίσκονται εκτός Θεσσαλονίκης και δεν έχουν την δυνατότητα προπόνησης με εξειδικευμένο γυμναστή δια ζώσης, παρέχουμε online προπονητική υποστήριξη (δες εδώ)

Τι κάνουμε διαφορετικά

-Εξατομικευμένο πρόγραμμα ενδυνάμωσης και αντοχής

-Έμφαση στην ασφάλεια

-Ευρύ ωράριο λειτουργίας

-Τεστ αξιολόγησης επίδοσης για εξοικείωση με την διαδικασία διεξαγωγής

-Διατροφικές συμβουλές και συνεργασία με διατροφολόγο

-Ανάλυση τεχνικής με βίντεο

-Επικεντρωμένη προσοχή σε εσένα. Προσωπική προπονητική καθοδήγηση

-Τακτικές προετοιμασίας πριν την εξέταση

-Ευχάριστο κλίμα

bottom of page