Προετοιμασία Υποψηφίων ΤΕΦΑΑ

Workout Intelligence

Science based personal training

Small Title

Η εισαγωγή στα ΤΕΦΑΑ (Τμήματα επιστήμης φυσικής αγωγής και αθλητισμού, τα οποία υπάγονται πλέον στις νεοσύστατες ΣΕΦΑΑ, σχολές επιστήμης φυσικής αγωγής και αθλητισμού των μεγαλύτερων ΑΕΙ της χώρας μας) αποτελεί όνειρο για πολλά άτομα τα οποία αγαπούν τον αθλητισμό. Τους δίνεται η δυνατότητα να αποκτήσουν τις παιδαγωγικές και προπονητικές βάσεις για να υποστηρίξουν τον αθλητισμό και την φυσική αγωγή ως γυμναστές και προπονητές. Τα διαθέσιμα τμήματα είναι 5 στην Ελλάδα. Θεσσαλονίκη, Αθήνα, Κομοτηνή Τρίκαλα και Σέρρες. Το καθένα με διαφορετική βάση εισαγωγής ανάλογα την ζήτηση και τις διαθέσιμες θέσεις. Πέρα από τις γραπτές εξετάσεις ο υποψήφιος μπορεί να συγκεντρώσει πρόσθετα μόρια από τις αθλητικές δοκιμασίες. Δεν υπάρχει υποχρεωτικό όριο επίδοσης, αλλά αν ο υποψήφιος αριστεύσει μπορεί να συγκεντρώσει έως 4000 μόρια! Δεν είναι πρακτικά εύκολο να αριστεύσει κάποιος, θα πρέπει να έχει επιδόσεις στα επίπεδα 10αθλητή αλλά μπορεί με καλή προετοιμασία να συγκεντρώσει 2000 με 2500 μόρια. Ενισχύοντας έτσι την προσπάθεια εισαγωγής του. Πολλές φορές ακόμα και λίγα μόρια κάνουν την διαφορά.

Απαιτήσεις εισαγωγής στα ΤΕΦΑΑ

Η εισαγωγή στα ΤΕΦΑΑ σύμφωνα με τις τελευταίες χρονιές απαιτεί μέσες ή υψηλές συνολικές βαθμολογίες. Κατά μέσο όρο από 15 έως 18.000 μόρια. Σε αυτά τα μόρια συμπεριλαμβάνονται οι πανελλαδικές και τα μόρια από τα αγωνίσματα. Βγαίνει εύκολα το συμπέρασμα ότι το διάβασμα είναι ο σημαντικότερος παράγοντας εισαγωγής. Οι αθλητικές δοκιμασίες μπορούν να δώσουν ένα σημαντικό bonus μορίων όπως αναφέραμε. Συνεπώς μία καλή φυσική κατάσταση είναι χρήσιμη και επιβραβεύβεται. Παράλληλα καλή φυσική κατάσταση απαιτείται και κατά την φοίτηση στα ΤΕΦΑΑ όπου πρακτικά μαθήματα όπως ο κλασσικός αθλητισμός, η κολύμβηση και η ενόργανη απαιτούν καλή αθλητική κατάσταση και συνεχή εξάσκηση-όχι βέβαια με μεγάλη δυσκολία. Σημαντικό είναι επίσης ο υποψήφιος να περάσει και τις υγειονομικές εξετάσεις. (αν θέλετε παραπάνω πληροφορίες για την φοίτηση σε κάποιο ΤΕΦΑΑ στείλτε μας e-mail ή επισκεφτείτε τις παρακάτω ιστοσελίδες

www.phed.auth.gr/ ,

 http://www.phed.uoa.gr/ ,

www.pe.uth.gr/, 

http://www.phyed.duth.gr/undergraduate/index.php/el/, 

https://phed-sr.auth.gr/el

Αγωνίσματα για εισαγωγή στα ΤΕΦΑΑ

Οι ενδιαφερόμενοι γαι εισαγωγή στα Τμήματα Επιστήμης Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού (ΤΕΦΦΑ) χρειάζεται πέρα από τις γραπτές εξετάσεις στα μαθήματα των πανελλαδικών εξετάσεων , να "επιτύχουν" σε υγειονομικές εξετάσεις αλλά και να αγωνιστούν σε πρακτικές δοκιμασίες.

Ειδικότερα, όσοι επιθυμούν την εισαγωγή τους στα ΤΕΦΑΑ απαιτείται να προσκομίσουν παθολογικές, οφθαλμολογικές και καρδιολογικές εξετάσεις, καθώς και πρακτική δοκιμασία σε τρία (3) από τα τέσσερα (4) αγωνίσματα. Κολύμβηση 50 μέτρα ελύθερο, 400 - 200μ τρέξιμο, σφαιροβολία, άλμα εις μήκος.

Κατά τις πρακτικές δοκιμασίες στα αθλήματα, καθοριστικό ρόλο διαδραματίζουν οι επιδόσεις. Οι επιδόσεις, σύμφωνα με τους σχετικούς πίνακες μετετρέπονται σε μόρια. Αυτά τα μόρια προστίθενται στα συνολικά μόρια εισαγωγής που έχουν συγκεντρωθεί από τα γραπτώς εξεταζόμενα μαθήματα των πανελληνίων εξετάσεων. Αυτή η πρόσθεση γίνεται μόνο για τις σχολές των ΤΕΦΑΑ, ενώ οι υπόλοιπες σχολές επηρεάζονται μόνο από τα γραπώς εξεταζόμενα μαθήματα.

Πρακτικά, κάποιος υποψήφιος που "αριστεύει" στα αθλήματα, είναι δυνατό να αυξήσει τα συνολικά του μόρια για εισαγωγή στις σχολές ΤΕΦΑΑ κατά 4.000 μόρια!

Πιο συγκεκριμένες ρυθμίσεις ορίζουν ότι:

  • Στον δρόμο 400μ και στην κολύμβηση υπάρχει δικαίωμα για μία μόνο προσπάθεια.

  • Στο άλμα σε μήκος αλλά και στη σφαιροβολία, προσφέρεται η δυνατότητα για τρείς συνολικά προσπάθειες. Από τις τρείς προσπάθειες λαμβάνεται υπόψη μόνο η καλύτερη, από την οποία προσδιορίζεται και η τελική βαθμολογία στο αγώνισμα.

  • Ο τελικός βαθμός των πρακτικών δοκιμασιών προκύπτει από το μέσο όρο των βαθμών που συγκεντρώνονται στα τρία από τα τέσσερα αγωνίσματα που έχουν  επιλεγεί για εξέταση.

  • Τα πρόσθετα μόρια, που συνυπολογίζονται για την εισαγωγής στα ΤΕΦΑΑ, προκύπτουν από το γινόμενο του τελικού βαθμού με το 200.

Έτσι για παράδειγμα υποψήφιος που έχει συγκεντρώσει στα τρία αγωνίσματα που επέλεξε, βαθμούς 20, 17, και 15 θα έχει:

Τελικό βαθμό: ( 20 + 17 +  15 ) : 3 = 52 : 3 =  17,33

Πρόσθετα μόρια εισαγωγής: 17,33 * 200 = 3.466

Αγωνίσματα και βαθμολογία για ΤΕΦΑΑ

Σημειώνεται ότι οι επιδόσεις, τα αγωνίσματα και οι βαθμολογίες διαφέρουν για άντρες και γυναίκες

Αγωνίσματα και βαθμολογία για ΤΕΦΑΑ θηλέων

Αγωνίσματα και βαθμολογία για ΤΕΦΑΑ αρρένων

Προετοιμασία με την ομάδα μας

Η ομάδα μας είναι εδώ για να υποστηρίξει τον στόχο σου για εισαγωγή στο ΤΕΦΑΑ. Τον στόχο σου τον παίρνουμε προσωπικά. Γίνεται στόχος μας διότι έχουμε βρεθεί και εμείς στην ίδια θέση. Η αγάπη μας για τον αθλητισμό και την γυμναστική μας οδήγησε να πραγματοποιήσουμε σπουδές στο αντικείμενο και να το υπηρετούμε ως προπονητές και γυμναστές. Αποτελούσε πρώτη και μοναδική επιλογή για εμάς. Η ομάδα μας αποφοίτησε με άριστα και πραγματοποίησε μεταπτυχιακές σπουδές στο ΤΕΦΑΑ Θεσσαλονίκης. Διατηρούμε συνεχώς επαφές με την σχολή μέσω των σπουδών, σεμιναρίων και συνεδρίων αλλά έχουμε εργαστεί ως γυμναστές στις αθλητικές ακαδημίες τους και βοηθοί στην γραμματεία μέσω προγραμμάτων υποτροφιών. Το σημαντικότερο όμως για εμάς είναι η επαφή που διατηρούμε με τα παιδιά που προετοιμάσαμε και κατάφεραν την εισαγωγή τους στο αγαπημένο τους τμήμα.

Τι προσφέρουμε

-Εξατομικευμένο πρόγραμμα για εσένα

-Προπόνηση 1 με 1 ή σε μικρά group

-Εκμάθηση τεχνικών, ανάλυση μέσω βίντεο

-Προγράμματα ενδυνάμωσης και αντοχής εκτός γηπέδου

-Συνεχή παρακολούθηση επιδόσεων μέσω τεστ επιδόσεων

-Προσομοίωση εξέτασης - κατάλληλη προετοιμασία για εκείνη την ημέρα

-Ενημέρωση για λεπτομέρειες φοίτησης σε ΤΕΦΑΑ

-Επαγγελματικό προσανατολισμό 

-Προφύλαξη από τραυματισμούς, χρήση καρδιοσυχνόμετρου

-Προπονήσεις σε δημοτικά στάδια εντός Θεσσαλονίκης (Καυτατζόγλειο, Νεάπολης, Αμπελοκήπων, ΣΕΦΑΑ Θεσσαλονίκης, Πανοράματος, Καλαμαριάς)

-Online προπονητική υποστήριξη για υποψήφιους εκτός πόλεως

Περισσότερες λεπτομέρειες, προκηρύξεις και ενημερώσεις μπορείτε να βρίσκετε εδώ https://edu.klimaka.gr/panelladikes/exetaseis

 

Υπηρεσίες 

Βρείτε μας στα social 

  • LinkedIn
  • Instagram social button
  • Facebook social button

©2019  Από την ομάδα του Workout Intelligence