top of page
 • Εικόνα συγγραφέαWorkout Intelligence

Personal training στη Θεσσαλονίκη από την ομάδα γυμναστών μας
Το personal training, δηλαδή η συστηματική εκγύμναση με έναν καταρτισμένο γυμναστή αποτελεί έναν από τους πιο αποτελεσματικούς τρόπους για την επίτευξη των αθλητικών μας στόχων, αλλά και για την αποφυγή τραυματισμών. Το μυστικό αυτής της υπηρεσίας είναι η εξατομίκευση του προγράμματος. Οι προπονήσεις σχεδιάζονται βραχυπρόθεσμα και μακροπρόθεσμα ανάλογα τους στόχους και τις ικανότητες τους καθενός και γίνονται οι κατάλληλες τροποποιήσεις όταν και όπου χρειάζεται.


Την άποψη αυτή υποστηρίζουν αρκετές μελέτες που σύγκριναν πολλές μορφές γυμναστικής. Το γενικό συμπέρασμα είναι ότι η στοχευμένη και κατάλληλα δομημένη προπόνηση που προσφέρει ένας ειδικός της άσκησης μπορεί να φέρει καλύτερα αποτελέσματα στην απώλεια βάρους, την απόδοσή (δύναμη, αντοχή κλπ), την αποκατάσταση και πρόληψη τραυματισμών. Δεν είναι τυχαίο άλλωστε ότι οι αθλητές υψηλού επιπέδου διαθέτουν τον προπονητή τους. Σαφώς και πάρα πολλοί άνθρωποι γυμνάζονται μόνοι τους με μεγάλη αποτελεσματικότητα, χωρίς να είναι γυμναστές .Αυτό όμως δεν είναι πάντα εύκολο. Η ποσότητα της πληροφορίας απαιτεί εξειδίκευση (πανεπιστημιακού επιπέδου και χρόνια εμπειρίας) και συνήθως δεν υπάρχει ο χρόνος και η διάθεση να αναζητήσουμε έγκυρες πηγές. Τον ρόλο αυτό αναλαμβάνει ο γυμναστής.Σε τι μας βοηθάει η συνεργασία με έναν personal trainer


Η σημερινή εποχή διακρίνεται για τους γρήγορους ρυθμούς, τις πολλές υποχρεώσεις και τον μειωμένο ελεύθερο χρόνο. Μέσα σε όλα αυτά όμως δεν πρέπει να παραλείπουμε την υγεία και το σώμα μας. Πλέον πολύς περισσότερος κόσμος επιλέγει αυτή την υπηρεσία για να γυμνάζεται. Αυτό δεν είναι τυχαίο αλλά ούτε προϊόν «μόδας» κατά την γνώμη μας. Από στόμα σε στόμα και μέσω των social media άρχισε να γίνεται γνωστό, το πόσο αποτελεσματικός τρόπος προπόνησης είναι. Οι περισσότεροι από όσους ξεκίνησαν να γυμνάζονται έτσι, συνεχίζουν να το προτιμάν. Παράλληλα αυξήθηκε ο αριθμός καταρτισμένων γυμναστών (απόφοιτοι ΤΕΦΑΑ) οι οποίοι εξειδικεύτηκαν στην ατομική εκγύμναση και ανέπτυξαν τις γνώσεις τους στο αντικείμενο. Κατά καιρούς γίνεται λόγος για τους κινδύνους που εγκυμονεί η εκγύμναση χωρίς επίβλεψη ή με μεγάλο αριθμό ατόμων ανά τμήμα. Αυτό μηδενίζεται ουσιαστικά με την παρουσία καταρτισμένου trainer.


Τα κύρια οφέλη της συνεργασίας με προσωπικό γυμναστή είναι τα εξής:


 • Αξιολόγηση των σωματικών μας ικανοτήτων, για να σχεδιαστεί κατάλληλο πρόγραμμα και να δούμε σε τι κατάσταση είμαστε.

 • Σχεδιασμός εξατομικευμένου προγράμματος προπόνησης. Γεγονός πολύ χρήσιμο όταν θέλουμε συγκεκριμένα αποτελέσματα.

 • Κατάλληλη τροποποίηση του προγράμματος όταν χρειάζεται ή λόγω απροόπτου (επειδή βελτιωθήκαμε ή επειδή χάσαμε προπονήσεις)

 • Διεξαγωγή της προπόνησης με ασφάλεια και συνεχή επίβλεψη

 • Σωστή εκμάθηση τεχνικής ασκήσεων

 • Παροχή ιδιωτικότητας και παρακίνησης

 • Ενημέρωση σε θέματα γύρω από την γυμναστική και την υγιεινή διαβίωση

** το τελευταίο ειδικά είναι πολύ σημαντικό και συχνά δεν δίνουμε την έμφαση που του αξίζει. Αν γυμνάζεστε ή σκοπεύετε να γυμναστείτε με προσωπικό γυμναστή προσπαθήστε να «κλέψετε» όσες περισσότερες πληροφορίες μπορείτε. Εμάς τους γυμναστές μας αρέσει να μοιραζόμαστε πληροφορίες και να ενημερώνουμε τους ασκούμενούς μας σε αυτά τα θέματα και ειδικά σε συχνούς «μύθους» της γυμναστικής. Ξέρουμε ότι λόγω του οικονομικού κόστους μπορεί κάποιος να μην μπορεί να συνεχίσει να γυμνάζεται μαζί μας. Μας ενδιαφέρει όμως να μπορεί κάποιος να γυμναστεί και μόνος του με ασφάλεια και αποτελεσματικότητα.Λίγα λόγια για την υπηρεσία personal training με την ομάδα γυμναστών μας στο Workout Intelligence


Στόχος μας στο Workout Intelligence είναι να παρέχουμε μεθοδική και εξατομικευμένη προπονητική καθοδήγηση, για αυτό και το personal training είναι η βασική μας υπηρεσία. Στις προπονήσεις ένας-με-έναν μας δίνετε η πολυτέλεια χώρου και χρόνου να κάνουμε αξιολόγηση των αναγκών σας, να σχεδιάσουμε ένα πρόγραμμα κατάλληλο για τον στόχο και τις ικανότητές, να παρέχουμε ένα ασφαλές περιβάλλον προπόνησης, και όλα αυτά να τα συνδυάσουμε με τις δικές σας προτιμήσεις.Που πραγματοποιούμε προπονήσεις?


Έδρα μας αποτελεί η Θεσσαλονίκη. Ανάλογα με την μορφή που προτιμάτε (outdoor-indoor) παρέχουμε και φορητό εξοπλισμό όπως kettlebell, αλτήρες, λάστιχα, TRX, στρώματα, μπάλες pilates, foam rollers. Προπονήσεις πραγματοποιούμε στις εξής τοποθεσίες:

 • Δημοτικά στάδια και κατάλληλους εξωτερικούς χώρους τόσο στο κέντρο της πόλης όσο και ανατολικά και δυτικά (Καυτατζόγλειο στάδιο, νέα παραλία, στάδιο Στρεμπενιώτη, ΔΑΚ Πολίχνης και Πυλαίας, ΔΑΚ Ευόσμου, Δημοτικό στάδιο Αμπελοκήπων, Γήπεδο Ηλιούπολης + αρκετές ακόμη τοποθεσίες κατόπιν συνεννόησης)

 • Σε συνεργαζόμενο γυμναστήριο στο κέντρο της Θεσσαλονίκης

 • Σε ιδιωτικά γυμναστήρια στην περιοχή σας, κατόπιν συνεννόησης

 • Στην κατοικία σας, κατόπιν συνεννόησης


Ποια είναι διάρκεια και ποια είναι η δομή της προπόνησης


Η διάρκεια της προπόνησης, ανάλογα τις ανάγκες, μπορεί να είναι από 45 έως 90 λεπτά. Στις περιπτώσεις μεγιστοποίησης της αθλητικής απόδοσης και την προετοιμασία υποψηφίων η διάρκεια συνήθως είναι στα 90 λεπτά.


Η δομή της προπόνησης εξαρτάται από τον στόχο της προπόνησης. Συνήθως πραγματοποιούμε:

 • Γενική προθέρμανση για να ανέβει η θερμοκρασία των ιστών και να προετοιμαστούμε για το κυρίως μέρος με ποικίλο ασκησιολόγιο δυναμικών διατάσεων (3-5 λεπτά)

 • Soft tissue work (foam rolling, διατάσεις) για να βελτιωθεί η κινητικότητα των αρθρώσεων, ανάλογα την σωματική κατάσταση του καθενός (2-5 λεπτά)

 • Ειδική προθέρμανση, στην οποία ενεργοποιούμε τους μύες που θα γυμνάσουμε στην προπόνηση (για παράδειγμα λίγα sprint 5-10 μέτρων αν θα δουλέψουμε μέγιστη ταχύτητα ή 1-2 εισαγωγικά σετ αν κάνουμε για παράδειγμα καθίσματα) (2-5 λεπτά)

 • Κύριο μέρος, όπου περιλαμβάνει το βασικό πρόγραμμα της ημέρας (30-70 λεπτά)

 • Αποθεραπεία, η οποία αναλόγως μπορεί να περιλαμβάνει foam rolling, διατάσεις ή χαλαρό τζοκινγκ. (5 λεπτά)


Ποιον μπορούμε να βοηθήσουμε να πετύχει τον στόχο του με το personal training


Πραγματοποιήσαμε συγκεκριμένες προπτυχιακές και μεταπτυχιακές σπουδές στην αθλητική επιστήμη (ΤΕΦΑΑ Θεσσαλονίκης) αλλά και πλήθος εκπαιδεύσεων σε μεθόδους (πχ pilates, foam rolling, Hiit, crossfit) για να μπορούμε να παρέχουμε ασφαλείς, αποτελεσματικές και ενδιαφέρουσες προπονήσεις σε ανθρώπους με διαφορετικούς στόχους. Αναλαμβάνουμε να γυμνάσουμε άτομα

 • με στόχο την βελτιστοποίηση της φυσικής κατάστασης για την αύξηση της απόδοσης στο άθλημά τους (ποδόσφαιρο, μπάσκετ, τενις, βόλλευ, handball)

 • την βελτίωση της σύστασης σώματος (αύξηση μυϊκής μάζας, μείωση λιπώδους ιστού)

 • την γενική ενδυνάμωση για την βελτίωση της λειτουργικής ικανότητας και την μείωση χρόνιων πόνων (για παράδειγμα μέση, αυχένας)

 • την αθλητική προετοιμασία για την είσοδο σε σώματα ασφαλείας και ΤΕΦΑΑ

 • Την αποκατάσταση τραυματισμών, μετά το στάδιο της φυσιοθεραπείας. Ιδιαίτερα σε περιπτώσεις ρήξης πρόσθιου χιαστού συνδέσμου, τενοντίτιδα ωμικής ζώνης, κατάγματα στα άνω και κάτω άκρα, περιοστίτιδα κνήμης, μυϊκές θλάσεις.

 • την πρόληψη τραυματισμών από την συμμετοχή σε άθλημα (για παράδειγμα έχει βρεθεί ότι η συμμετοχή σε πρόγραμμα πρόληψης τραυματισμών μπορεί να μειώσει ακόμα και 70% την συχνότητα εμφάνισης ρήξης πρόσθιου χιαστού στις γυναίκες αθλήτριες)

 • την βελτίωση της αντοχής και γενικά της φυσικής κατάστασης σε δρομείς αντοχήςΠοια είναι η φιλοσοφία μας στο Workout Intelligence


Όπως αναφέραμε και προηγουμένως η εξατομίκευση έχει κεντρικό ρόλο στα προγράμματά μας. Θέλουμε παράλληλα με την επίτευξη των στόχων σας, να παρέχουμε προπονήσεις που βελτιώνουν διάφορες αδυναμίες και σας κάνουν συνολικά πιο λειτουργικούς. Δεν μας αρέσει να εμμένουμε σε μία συγκεκριμένη μεθοδολογία (πχ yoga, pilates, crossfit), αλλά χρησιμοποιούμε και να συνδυάζουμε διάφορες τακτικές που προτείνει η αθλητική επιστήμη με στόχο την ολοκληρωμένη και μεθοδική εκγύμναση. Θεωρούμε ότι η κάθε μέθοδος έχει το μέρος της στο πρόγραμμα, ανάλογα πάντα με τον στόχο σας. Για να πετύχουμε το αποτέλεσμα που θέλουμε πρέπει να χρησιμοποιήσουμε το εργαλείο που βοηθάει περισσότερο.


Όταν κάποιος γυμνάζεται μαζί μας σε μορφή personal training και το επιθυμεί παρέχουμε:

 • Monitoring: Δηλαδή παρακολούθηση δεικτών κόπωσης, απόδοσης και διάθεσης κατά την προπόνηση (όπως το RPE, η καρδιακή συχνότητα, chronic workload ratio)

 • Προγραμματισμό προπονήσεων (μακροπρόθεσμο) και εξατομικευμένο πρόγραμμα και αρχείο προπονήσεων για να ξέρετε πάντα τι πρόγραμμα ακολουθάτε ή ακολουθούσατε.

 • Αξιολόγηση φυσικής κατάστασης και έλεγχο βελτίωσης με ειδικά τεστ.

Όλα αυτά σε συνδυασμό με τον απαραίτητο επαγγελματισμό που πρέπει να διέπει το personal training ως premium υπηρεσία. Σαν ομάδα γυμναστών δίνουμε πολύ μεγάλη έμφαση στο να μην ακυρώνουμε εμείς ποτέ ραντεβού, να είμαστε πάντα συνεπείς στην ώρα μας και να μην επηρεάζει την ποιότητα της παρεχόμενης υπηρεσίας ο φόρτος εργασίας μας.Ποιες είναι οι άλλες δράσεις μας?


Εκτός από τις υπηρεσίες personal training, small group training και online coaching μας αρέσει να διατηρούμε ενεργό και το blog μας (μπορείτε να δείτε εδώ). Στο blog δημοσιεύουμε άρθρα, γραμμένα από εμάς, πάνω σε θέματα γυμναστικής και αθλητικής απόδοσης. Στόχος μας είναι να ενημερώνουμε όσους ενδιαφέρονται να αναπτύξουν τις γνώσεις τους, έτσι ώστε να κάνουν σωστές επιλογές για την προπόνησή τους και να γυμνάζονται εφ’ όρου ζωής με ασφάλεια.


Προσπαθούμε να καλύπτουμε μεγάλη γκάμα θεμάτων και να ανεβάζουμε ένα καινούριο ανά 7-8 ημέρες. Παράλληλα να ενημερώνουμε παλαιότερα σε περίπτωση που υπάρχει κάποια εξέλιξη την οποία δεν είχαμε λάβει υπόψιν. Εκτός από το δικό μας blog, συνεργαζόμαστε εξωτερικά και με τον δημοφιλή ιστότοπο fmh.gr στον οποίο μπορείτε να βρείτε επιπλέον άρθρα μας.

Παράλληλα προσπαθούμε να διατηρούμαστε ενεργοί στα social media κάνοντας χρήσιμα post σε θέματα γυμναστικής. Μπορείτε να μας βρείτε στο linkedin, instagram και facebook και να παρακολουθείτε τις ενημερώσεις μας (@workoutintelligence)


Τέλος, είναι πιθανόν κατά καιρούς να διοργανώνουμε προπονήσεις με δωρεάν αξιολόγηση φυσικής κατάστασης για τα μέλη μας και να πραγματοποιούμε ομαδική συμμετοχή σε αγώνες τρεξίματος που διοργανώνονται εντός και εκτός πόλης.Πως μπορείτε να γυμναστείτε μαζί μας με personal training


Αν βρίσκεστε στην Θεσσαλονίκη και θέλετε να συνεργαστείτε με κάποιον από τους γυμναστές μας η διαδικασία είναι πολύ εύκολη. Μπορείτε να μας στείλετε ένα e-mail στο iworkoutintelligence@gmail.com ή να συμπληρώσετε την φόρμα επικοινωνίας στο κάτω μέρος εδώ. Θα προσπαθήσουμε να σας απαντήσουμε το συντομότερο δυνατό για να σας λύσουμε επιπλέον απορίες και αν επιθυμείτε να κλείσουμε ραντεβού για την πρώτη προπόνηση.


Καλύπτουμε μαθήματα κατά βάση από Δευτέρα έως Σάββατο από τις 08.00 έως τις 22.00 κατόπιν συνεννόησης.


Για οτιδήποτε χρειαστείτε στην διαθέσή σας.

Μπορείτε αν θέλετε να δείτε επιπλέον πληροφορίες για εμάς στο bio μας και στον τομέα της σελίδας μας personal training


Με εκτίμηση η ομάδα του Workout Intelliegnce

Οι υπεύθυνοι γυμναστές Δημήτρης Δάγγας, Βεράνης Γιάννης


Comments


bottom of page